Leven vanuit het hart, Daphne Schippers

Vandaag was een bijzondere dag voor Daphne Schippers. Een bronzen medaille op het WK in Moskou op de meerkamp. Een enorme prestatie voor deze pas 21 jarige Hollandse. Vanavond op radio 1 was er een geweldig stuk van, vooral omdat alle kenners echt hun twijfel hadden of zij wel een medaille zou halen. Op het laatste onderdeel, de 800 meter, mocht zij niet teveel tijd verliezen en de concurrentie was in haar nek aan het hijgen.

Toch verbaasde zij iedereen met het verbeteren van haar persoonlijk record met bijna 7 seconden, van 2.15 naar 2.08. Wat het nog meer bijzonder maakt, is dat iedereen haar juist had afgeraden om de meerkamp te doen. Blijkbaar heeft zij een enorm talent voor de korte loop afstanden en waren er velen die haar adviseren om zich volledig op de 100 en 200 meter te richten.

Toch viel bij mij alles op de plaats toen haar coach aan het woord was. Hij sprak de magische woorden “zij koos voor de meerkamp met haar hart, en toen was het goed met mij”.

Hier zit een wijze les in. Kies en leef uit je hart. Wanneer je vanuit je hart je keuzes maakt, dan zullen onmogelijke zaken mogelijk worden. Dit is wat het vuurlopen ons ook leert. En zie het slaan van het persoonlijk record.

Maar wat het ook leert is dat je soms een coach nodig hebt die je ondersteunt in de keuzes die je maakt en vanuit jouw keuze en hart mee helpt een pad te kiezen waarin je kan groeien. Zonder oordeel, maar vanuit liefde voor de persoon en diens ambitie.

Van harte Daphne !

Leave a comment